Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Moody's Yatırımcı Servisi'nin Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un ülke kredi notu görünümünü negatife çevirmesinin ardından yatırımcı dolar ile güvenli liman arasında kalıyor.

Spot altının onsu yüzde 0.2 kadar yükselerek 1,579.73 dolar oldu ve Singapur saati ile 11.50'de 1,575.45 dolardan alıcı buldu. New York Comex'teki ağustos teslimli altının onsu yüzde 0.2 kadar gerileyerek 1,573.70 dolar olduktan sponra son olarak 1,574.50 doları gördü.

Moody's dün yaptığı açıklamada Yunanistan'ın 17 ülkenin kullandığı para birimi olan eurodan çıkma riski ve İspanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerine yardım gerekmesi ihtimalindeki artışın kararda etkili olduğunu vurguladı. İspanya ve İtalya için gerekebilecek olası yardım miktarına ve maliyetine dikkat çeken Moody's, bu durumun, Euro Bölgesi olduğu gibi tutulması durumunda, yüksek kredi notuna sahip ülkeler üzerindeki baskıyı da artıracağını söyledi.

Bloomberg'in verilerine göre İspanya ve İtalya tahvil ihalesinin öncesinde euro, yen karşısında 11 yılın düşüğünde işlem görürken dolar ise çoğu majör para birimi karşısında değer kaybetti.

Barratt's Bulletin ceosu Jonathan Barratt konuyla ilgili “Avrupa ekonomileri ve Çin'in yavaşlaması ile ilgili endişeler mevcut. Ve insanların korumaya geçmek zorunda kalacakları çok fazla risk masanın tam ortasında duruyor." açıklamasında bulundu.