Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro krizinin kötülediğine ilişkin endişelerin, Çin'in imalat görünümündeki iyileşmeyi gölgelemesi üzerine gelişen piyasa hisseleri kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Güney Koreli kimyasal üreticisi Honam Petrochemical Corp. yüzde 6.9 değer kaybetti. Hindistan'ın üçüncü büyük yazılım ihracatçısı Wipro Ltd., beklentinin altında kâr açıklamasının ardından 9 ayın en düşüğüne geriledi. Güney Kore'nin en büyük kablosuz operatörü SK Telecom Co., şirketin bazı telefon cihazlarındaki desteğinin, karın artacağı spekülasyonuna neden  olmasıyla yüzde 11 primlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 913.32 puana yükseldi. Endeks daha erken saatlerde yüzde 0.2 düşmüştü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un Aaa olan kredilerinin görünümünü negatif olarak belirledi. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in öncü PMI göstergeleri Temmuz'da 49.5 olarak gerçekleşerek, imalatın Şubat'tan bu tana en yüksek seviyesine tırmanmış olabileceğinin sinyalini verdi.

Taiex Endeksi yüzde 0.3 düşerken, Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Tayvan ve Tayland'ın gösterge endeksleri yüzde 0.2'in üzerine artış kaydetti.

Emtia ve kamu hizmetleri şirketlerinin göstergeleri, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki yükselişe öncülük etti. Endeks bu ay yüzde 2.7 düşüşle, bu ayı yüzde 1.9 geride takip eden MSCI Dünya Endeksi'nin altında seyretti. Gelişen piyasa hisseleri, tahmini kazançlarının 10 katından fiyatlanıyor.

Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.