Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, sün son sekiz ayın en hızlı iki günlük düşüşünü tamamladıktan sonra bugün, teknoloji hisselerine gelen alımlarla daha dengeli bir seyir izliyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de fazla değişmedi.

Elan Corp., Alzheimer ilacı üzerindeki çalışmalar sonucu hastalarda iyileşme görülmemesinin ardından yüzde 13 değer kaybetti. Faurecia SA, yılın ilk yarısında karının düşmesinin ardından tüm yıl için kar hedefini düşürmesi sonucu yüzde 2.3 geriledi. Swatch Group AGi satış ve karında artış olmasının desteği ile yüzde 2.2 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az bir düşüş göstererek, Londra saati ile 09:32'de 251.66 puana indi. Gösterge endeks dün, Yunanistan'ın temerrüte düşebileceği ve Valencia'nın ardından diğer bazı İspanya bölgelerin de kurtarma isteyebileceği endişeleri ile yüzde 2.5 düşmüştü. eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı ve Mascı Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.1 düştü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service dün piyasalar kapandıktan sonra, Almanya, Hollanda ve Lksemburg'un Aaa olan kredi notlarının görünümünü negatife düşürdüğünü duyurdu. Kredi derecelendirme kuruluşu, açıklamasında, Yunanistan'ın 17 üyeli Euro Bölgesi'nden ayrılabileceğine ve İspanya ve İtalya gibi Avrupa ülkeleri için kollektif destek ihtimalinin artmakta olduğunu vurguladı.

Londra'da Capital Spreads dealerı Jonathan Sudaria, "Euro Bölgesi'nin değişmeyen enkazı ve kurtarma isteneceği yolundaki tahminlerin artması sonrası, Almanya'nın kredi notunun sorgulanması şaşırtıcı olmadı" dedi.