Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri Moody's'in, Almanya'nın kredi notu görünümünü düşürmesi ve ABD'nin Richmond bölgesinde bir imalat göstergesinin gerilemesi ile düşüşünü 3. güne taşıdı.

Elan Corp., Alzheimer hastalığı için üretilen ilaç üzerine yapılan bir araştırmanın, hastaların semptomlarını düzeltmediğini göstermesiyle yüzde 12 değer kaybetti. Royal KPN NV kârının beklentileri karşılamaması üzerine temettü tahminini yüzde 61 düşürmesiyle yüzde 7.3 geriledi. Swatch Group AG yükselen satış ve kâr verileri açıkladıktan sonra yüzde 2.3 değer kazandı. Man Group Plc gider kesintilerini ikiye katlayacağını açıkladıktan sonra yüzde 4.1 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.3'lük bir düşüşün ardından 250.95 puana geriledi. Endeks dün Yunanistan'ın temerrüde düşeceği ve Valencia'nın ardından daha çok İspanyol bölgesinin kurtarma isteyeceği endişeleri üzerine yüzde 2.5 düşmüştü.

Atina merkezli Attica Wealth Management'ın direktörü Theodore Krintas, piyasaların, İspanya konusunda ortamın biraz daha sessizleşmesiyle bugün toparlanacağını beklediğini, ancak Moody's'ten gelen haberin piyasaları aşağı çektiğini söyledi.

Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un Aaa olan kredi notları dün piyasalar kapandıktan sonra Moody's tarafından düşürüldü. Bir ifadeye göre, kredi derecelendirme firması tarafından bu düşüşe sebep olarak Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılma riski ve İspanya ve İtalya gibi ülkelere kollektif bir yardım ihtimalinin giderek büyümesi gösterildi.