Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin kötülediğine dair kaygıların etkisiyle ve United Parcel Service Inc.'in (UPS) kazanç tahminini aşağı çekmesinin ardından New York Borsası düşüş kaydederek Standard&Poor's 500 Endeksi'ni 3. gününde de aşağı taşıdı. Hisse senetleri, Fed'in büyümeyi desteklemek için harekete geçebileceği spekülasyonuyla kayıplarını azalttı.

En büyük paket  ulaştırma şirketi UPS yüzde 4.6 değer kaybetti. ABD'nin en büyük telefon şirketi AT&T Inc., kablosuz hizmet kullanan müşterilerinin azalmasıyla düşen satışlarının etkisiyle yüzde 2.1 geriledi. Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc., bilanço rakamlarının etkisiyle yüzde 5 düştü. Amerikan borsalarından değer kazanan her hisseye karşılık en az 3 hisse değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 1,338.31 puana geriledi. Endeks son 3 işlem gününde yüzde 2.8 düştü. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.8 gerileyerek 12,617.32 puan oldu. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 6.8 milyar hisse ile 3 aylık ortalama civarında gerçekleşti.

ING Investment Management'ın analistlerinden Paul Zemsky, Euro krizine ilişkin endişelerin yenilendiğini, kazançların da çok iyi olmadığını, beklentilere ilişkin belirsizlik olduğunu söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un kredi notunun görünümünü aşağı çekmesinin ardından hisse senetleri düşüşe geçti.

Reuters haber ajansı, Avrupa Birliği yetkililerini kaynak göstererek Yunanistan'ın borçlarını azaltmada geride kaldığını ve ülkenin borçlarının yeniden yapılandırmasınıın gerekebileceğini yazdı.

Almanya Başbakan Yardımcısı Philipp Roesler haftasonu Yunanistan'ın kurtarma programı kapsamındaki zorunluluklarını yerine getiremeyebileceğini söylemişti.

İlgili makale için tıklayınız...