Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, İngiltere ekonomisinin son üç yılın en hızlı daralmasını göstermesinin otomobil şirketlerindeki yükselişlere ağır basması sonucu, erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse seentleri geri çekildi.

PSA Peugeot Citroen, yılın ilk yarısında, analistlerin zarar beklemesine karşın, faaliyet karı açıklamasının ardından yüzde 3 değer kazandı. İngiltere'nin en büyük sabit hatlı telefon şirketi BT Group Plc, satışların düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 4.3 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.4 kadar yükseldikten sonra bir miktar gevşedi ve Londra saati ile 09:41'de yüzde 0.1 yukarıda 250.9 puan seviyesinde seyrediyrodu. Gösterge endeks, Yunanistan'ın temerrüte düşebileceği ve İspanya'da Valencia'nın ardından diğer bazı özerk bölgelerin de merkezi hükümetten kurtarma isteyebileceği endişeleri ile, dün itibariyle üç günde toplam yüzde 4.3 düşmüştü. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 kaybetti.

Hong Kong'da JPMorgan Asset Management Japonya hariç Asya ülke ve kurumsal strateji müdürü Andrew Economos, "Makro risk halen çok yüksek, ancak şaşırtıcı bir şekilde, özel sektör ile kamu sektörü arasında bir kopukluk var" dedi ve "Özel sektör oldukça iyi gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.