Advertisement

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya'nın Vaslui takımı ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldı.

Kendi sahasında stadı dolduran taraftarının önünde yaptığı ilk maça avantajlı bir skor almak için çıkan Fenerbahçe, ilk yarıda etkili olamadı. Baskılı oynayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan sarı-lacivertliler, ilk korner atışını 25. dakikada kullanabildi. İlk yarıda kaleyi bulan bir şut bile atamayan Fenerbahçe, rakip atakları karşısında zaman zaman kalesinde tehlikeli pozisyonlar verdi. İlk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamayan sarı-lacivertliler, devreyi 0-0 berabere tamamladı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe'den daha iyi başlayan Romanya'nın Vaslui takımı savunmasında açık vermezken, ilk 15 dakikada rakip kalede iki gol pozisyonu üretti. Deplasmanda oynamasına karşın açık bir futbol ortaya koyan Vaslui, 23, 24 ve 31. dakikalarda önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının sonunda 45. dakikada Sanmartean ile gole yaklaşan Rumen ekibi, aradığı golü bulamadı.

13. dakikada Antal'ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Stanciu'nun yerden vuruşunda, yavaş giden meşin yuvarlağı kaleci Volkan Demirel kontrol etti.

14. dakikada Niculae'nin pasıyla ceza yayı içine hareketlenen Stanciu'nun sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topa sahip oldu.

23. dakikada ceza alanı dışında sağ taraftan Sanmartean'ın kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Charalambous'un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

24. dakikada Milanov'un kafayla ceza alanına indirdiği topa rakip oyuncudan önce müdahale eden kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

25. dakikada Fenerbahçe'nin karşılaşmada kullandığı ilk korner atışında, Alex'in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Cristian, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üsten auta attı.

31. dakikada Niculae'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu direğin dibinde tokatladı. Savunmada topu kontrol eden Gökhan Gönül, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

45. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Sanmartean'ın vuruşunda, baraja çarpan top az farkla yandan kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İlk yarıdaki etkisiz oyunun ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ikinci yarıya Semih Şentürk'ün yerine Mehmet Topuz'u oyuna alarak başladı. Mehmet Topuz'un orta sahanın sağına, Kuyt'ın ise forvete geçmesinin ardından ikinci yarıya hızlı başlayan sarı-lacivertliler, henüz 46. dakikada Hollandalı futbolcu ile maçın başından beri en önemli gol pozisyonunu yakaladı, ancak gole ulaşamadı. Bu yarıda rakip sahada baskı kuran Fenerbahçe'de 61. dakikada Stoch'un yerine de Caner Erkin oyuna girdi. Rakip kalede gol aradığı dakikalarda savunmada Egemen'in hatasında 75. dakikada Antal'ın attığı golle bir anda 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, adeta şok yaşadı. Aykut Kocaman, golden sonra Mehmet Topal'ın yerine oyuna Sow'u alarak, çift forvete döndü. Fenerbahçe, 89. dakikada Bekir İrtegün'ün attığı golle 1-1 beraberliği sağlamasına karşın, galibiyet golünü bulamadı ve ilk maçta saha avantajını kullanamadı.

İkinci yarının başında rakibinin baskısı karşısında oyunu kendi alanında kabul eden Vaslui, Fenerbahçe'nin arka arkaya yakaladığı gol pozisyonlarında kalesinde zor anlar yaşadı. İkinci yarıda rakip kaleye gidemeyen Rumen temsilcisi, 75. dakikada Egemen'in hatasında Antal'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Ancak 89. dakikada Bekir İrtegün'ün golüne engel olamayan Vaslui, zorlu İstanbul deplasmanından 1-1 beraberlikle ayrılarak, kendi evinde yapacağı ikinci maç için avantajlı bir skor elde etti.

46. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında, ceza sahası içinde Kuyt'un kafa vuruşunda, top yandan az farkla auta çıktı.

49. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında, ceza sahası içinde Kuyt uzanmasına karşın topa dokunamayınca, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta gitti.

56. dakikada Mehmet Topuz'un pasıyla ceza alanına hareketlenen Kuyt'dan önce araya giren Varela, topu taca atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

64. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Kuyt, iyi vuramayınca kaleci Coman topu kontrol etti.

65. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Coman, üzerine gelen meşin yuvarlağa rahat bir şekilde sahip oldu.

74. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanı dışında sağ çaprazdan vuruşunda, yerden giden top kaleci Coman'da kaldı.

75. dakikada Fenerbahçe savunmasında Egemen'in uzaklaştırmak istediği top ceza yayı üzerinde Antal'da kaldı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinde yerden sert şutunda, top direğin dibinden filelere gitti: 1-0.

81. dakikada soldan Alex'in kullandığı korner atışında, ceza alanında oluşan karambolde Mehmet Topuz'un vuruşu sonrası top üst direğe çarparak auta çıktı.

89. dakikada Alex'in sağdan ortasında, ceza alanında topu iyi takip eden Bekir İrtegün, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Fenerbahçe'nin atakları sonuç vermedi ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Deviz, Jon Nunez Fernandez (İspanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 79 Sow), Stoch (Dk. 61 Caner Erkin), Alex, Semih Şentürk (Dk. 46 Mehmet Topuz)

Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 88 Vasile), Caue, N'Doye, Sanmartean, Stanciu (Dk. 60 Sburlea), Niculae (Dk. 81 Costin)

Goller: Dk. 75 Antal (Vaslui), Dk. 89 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 21 Egemen Korkmaz, Dk. 27 Cristian, Dk. 44 Alex, Dk. 83 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Sburlea (Vaslui)

-Kocaman: ''Bekir'in sonlarda gelen golü, ikinci maç için bizi umutlandıran bir gol oldu''-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımı ile 1-1 berabere kaldıkları ilk maçta, son dakikalarda buldukları golün rövanş için kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren ve soruları yanıtlayan Kocaman, maçın düşündükleri gibi başlamadığını, Rumen ekibin ligde oynadığı maçların aksine farklı bir kadroyla karşılarına çıktığını dile getirdi.

Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

''Maç kafamızda genel olarak ikinci yarıdaki oyun olarak beliriyordu. Çalışmalarımızı, konuşmalarımızı ve uygulamalarımızı buna uygun şekilde yapmaya çalıştık. Rakibimiz ligde oynadığının aksine daha farklı bir kadroyla, merkezi sertleştiren bir kadroyla karşımıza çıktı. Topu ileriye taşıma bağlantımızı başarılı bir şekilde ortadan kaldırdılar. Topu kanatlara da götüremeyince, oyundaki etkinliğin, inisiyatifin rakibimize geçmesine neden oldu. İkinci yarıda daha düşündüğümüz gibi oynadık. Kuyt'ın merkeze doğru gitmesi, Mehmet Topuz'un da rakip üzerinde baskıyı artırarak oynaması bunda etkili oldu. Ancak ikinci yarıda baskılı oyuna rağmen pozisyon üretmekte çok başarılı değildik. Bekir'in sonlarda gelen golü sıkıntılı durumu biraz ortadan kaldırdı. İkinci maç için bizi umutlandıran bir gol oldu.''

Kocaman, ilk yarıda orta alanda oluşan boşluğun nedeniyle ilgili soruya, ''Yüksek arzu, beklenen şeylerden birisidir. Ancak hassas bir dengesi var. Biraz öteye geçince oyuncuları kontrol dışına çıkarabiliyor. İlk maçta bitirme isteği ve hevesi çok hata yapmamıza, top kayıplarına neden oldu. Esas ana neden, takımın balansını bozan basit top kayıplarının ilk yarıda çok fazla olmasıydı. Rakibimizin sezona iki hafta evvel başlaması, ilk yarıda bu dengeyi aleyhimize bozan faktörlerden bir tanesi oldu. Eleyeceğimizi düşünerek, hissederek ve bilerek oraya gideceğiz'' şeklinde yanıt verdi.

-''Bu sonuç transfer çalışmalarını etkilemeyecek''-

Kocaman, alınan 1-1'lik sonucun transfer çalışmalarını etkilemeyeceğini kaydetti.

Bu yöndeki bir soruya verdiği yanıtta Kocaman, şunları söyledi:

''Bu sonuç transfer çalışmalarını ne olumlu ne de olumsuz şekilde etkilemeyecektir, etkilememelidir de. Panik halinde transfer yapmak doğru sonuçlar vermeyebilir. Bu sonuç ne olursa olsun, transferi ona uygun şekilde yapacağız. Telaşlanmaya gerek yok. O zaman büyüklüğün ana unsurlarından biri elden gitmiş oluyor.''

-''Sow'un oynamamasının oruçla alakası yok''-

Sow'un oruç tuttuğu için oynatılmadığı yönünde medyada yer bulan haberlerle ilgili soruya Kocaman, özetle ''Bunlar yalan yanlış şeyler. Sow'un oynamamasının oruçla alakası olamaz. Kendisiyle alakalı bir şey oruç tutmak ya da tutmamak. Ne benim ne de kimsenin bir yaptırımda bulunmak haddi değil. Benim ilgilendiğim tek şey var, oyuncunun performansı ve yeterliliği. Sow, beklentilerimizin çok yüksek olduğu oyunculardan bir tanesi'' şeklinde yanıt verdi.

-Sumudica: ''Takımımı tebrik ediyorum. Avrupa kupalarına benim için zafer niteliğinde bir maçla başladılar''-

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Rumen ekibi Vaslui'nin teknik direktörü Marius Sumudica, kendisi için zafer niteliğinde bir sonuç aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına Türkçe ''iyi akşamlar'' diyerek başlayan ve oldukça mutlu görünen Sumudica, ''Takımımı tebrik ediyorum. Avrupa kupalarına benim için zafer niteliğinde bir maçla başladılar'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarının muhteşem bir atmosfer yarattığını kaydeden Rumen teknik adam, şöyle devam etti:

''Çok güçlü bir takımla karşılaştık, çok değerli oyuncuları var. Ancak bizim de marka haline gelmiş Fenerbahçe'den aşağı kalır yanımız yoktu. Gol atamadık, ama çok iyi bir ilk yarı çıkardık. İkinci yarıda, ilk yarının sonucu belki bizi biraz etkiledi. Rakibimiz 4-4-2'ye döndü, bir ara 3 forvetle oynadılar. Sonunda avantajlı bir sonuç aldık. İkinci maçta golsüz beraberlik de bize yeter.''

-''İkinci maça sıfırdan başlamamız gerekiyor''-

İlk maçın sonucunun hiçbir şey ifade etmediğini vurgulayan Sumudica, ''İkinci maç ateşten gömlek olacak'' dedi.

Birçok oyuncusunun bugün ilk defa uluslararası arenada deneyim kazandığını anlatan Marius Sumudica, ''Bu akşamki sonucu unutup, ikinci maça sıfırdan başlamamız gerekiyor. İkinci maç için 0-0 beraberliği düşünmüyorum. Beraberliğe oynadığınız zaman kaybediyorsunuz. Defans oynamayı sevmiyorum, bunu ilk yarıdaki futbolla kanıtlamış olduk'' diye konuştu.

Sumudica, maçtan önce Rumen basınında Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili çıkan olumsuz haberlerin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Türk halkına, Fenerbahçe Kulübü'ne çok büyük saygımız var. Çok değerli Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na sağlık diliyorum. Özgürlüğün tadını çıkarmasını, bundan sonra daha iyi günler geçirmesini canı gönülden diliyorum. Fenerbahçe başkanını, takımını ve taraftarlarını büyük bir sevgi ve saygıyla Romanya'ya bekliyoruz.''

-Bekir İrtegün: ''Romanya'dan turu alıp, geleceğiz''-

Fenerbahçe'nin Vaslui ile 1-1 berabere kaldığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında takımının beraberlik golünü atan Bekir İrtegün, ikinci maçta turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Bekir, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk yarıda istedikleri oyunu sergileyemeyince rakibin kendine olan güveninin daha da arttığını kaydederek, ''İkinci yarıdaki arzumuzu ilk yarı sergileyebilseydik skor farklı olurdu'' dedi.

Ön eleme turunun ilk etabının 1-1 bittiğini belirten Bekir, ''Romanya'daki ikinci maçta kalitemizin yanına motivasyonumuzu, isteğimizi, hırsımızı koyarak, turu alıp geleceğiz. Bize yakışan budur. Bize yakışan futbolu oynarsak ibre bizden yana'' diye konuştu.

Bekir İrtegün, Rumen bir gazetecinin sorusu üzerine, Vaslui takımını hiçbir zaman küçümsemediklerini vurgulayarak, ''Rakiplerin yeteneklerine saygı duyan bir futbol ekibiyiz. Vaslui'yi hiçbir zaman küçümsemedik. Oradaki oyuncuların da bir kalitesi var. Bizi şaşırtan bizim ilk yarıdaki performansımız, Vaslui'nin oynadığı futbol değil. İkinci maça daha güçlü çıkacağız'' ifadelerini kullandı.

Bu arada Fenerbahçe, bu akşam yapacağı antrenmanla rövanş maçının hazırlıklarına başlayacak.

-Fenerbahçe kötü başladı-

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya'nın Vaslui takımıyla 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, ilk maçı kendi sahasında oynamanın avantajını kullanamadı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Rumen rakibi karşısında ilk yarıda kötü bir performans ortaya koyan, ikinci yarıya daha hareketli başlayıp rakibe baskı kuran Fenerbahçe, buna rağmen 75. dakikada kalesinde gördüğü gole, 89. dakikada savunma oyuncusu Bekir İrtegün'ün golüyle karşılık verebildi.

Sarı-lacivertliler, kendi seyircisi önünde 1-1 berabere kaldığı Rumen rakibi karşısında 8 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda tur mücadelesi verecek.

-Galibiyete hasret-

Yeni sezon hazırlık döneminde yaptığı 3 maçtan beraberliklerle ayrılan Fenerbahçe, ilk resmi maçında da kazanamadı.

Avusturya kampında MTK Budapeşte ve Newcastle United ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, Dinamo Tiflis karşısından da 0-0'lık sonuçla ayrılmıştı.

Fenerbahçe'nin Wisla Krakow ile yaptığı maç da yağmur nedeniyle tamamlanamamıştı.

-Kocaman'ın Avrupa'da galibiyeti yok-

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde çıktığı 5. Avrupa kupası mücadelesinde de galibiyet elde edemedi.

Geçen sezon men edildiği için Avrupa'da boy gösteremeyen sarı-lacivertli ekip, Kocaman'ın ilk sezonunda 2010-2011'de UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre'nin Young Boys takımı karşısında ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kalıp, İstanbul'da 1-0'lık yenilgiyle ''Devler Ligi''nden elenmişti.

Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe aynı sezon UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde ise Yunanistan'ın PAOK takımı karşısında deplasmanda 1-0'lık mağlubiyet ve Kadıköy'de 1-1'lik beraberlikle turu geçememişti.

Fenerbahçe, Kocaman yönetiminde Avrupa kupalarındaki 5 maçında 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

-İkinci yarıda Kuyt forvete-

Rumen ekip karşısında ilk yarıda kötü bir performans sergileyen Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman ikinci yarıda forvette değişiklik yaptı.

Hücumda oldukça zayıf kalan sarı-lacivertli ekipte ilk yarının ardından Semih Şentürk kenara alınırken, bu futbolcunun yerine Mehmet Topuz oyuna dahil edildi.

Mehmet Topuz orta alanın sağında görev alırken, maça bu mevkide başlayan Kuyt forvete geçti.

Sarı-lacivertli ekip Rumen rakibi karşısında 75. dakikada kalesinde golü gördükten sonra 79. dakikada Mehmet Topal'ı oyundan alan Kocaman, Sow'u maça dahil ederek forveti çiftledi.

-Stoch'un yerine Caner Erkin sahada-

Takımını ikinci yarıda forvette değişiklikle sahaya süren Kocaman, 61. dakikada da Stoch'u oyundan alıp Caner Erkin'i oyuna dahil etti.

Özellikle ilk yarıda pek bir varlık gösteremeyen Stoch, ikinci yarıda 16 dakika sahada kalırken, 61. dakikada yerini Caner'e bıraktı.

-Fenerbahçe'de 4 sarı kart-

Vaslui mücadelesinde Fenerbahçe'de 4 futbolcu sarı kart gördü.

Kadıköy'deki mücadelede İspanyol hakem Lahoz, Fenerbahçe'den Egemen Korkmaz, Cristian, Alex ve Bekir İrtegün'e sarı kartlarını çıkardı.

Bu arada, maç sonunda sahada iki takım futbolcuları arasında kısa süre bir gerginlik yaşanırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın da ortamı yatıştırmak için sahaya girdiği görüldü.