Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın gerekirse ekonomiyi desteklemeye hazır olduğunu söylemesinin Japon ihracatçıları desteklemesi ve Toyota Motor Corp.'un, ABD'deki satışlarının beklentinin üzerine gelmesinin ardından değerlenmesiyle Tokyo Borsası yükseldi.

Japonya'nın 1 numaralı tüketici elektronikleri ihracatçısı Sony Corp., yenin dolar karşısında 2 ayın zirvesinden düşmesinin ardından yüzde 4.6 değer kaybetti. Asya'nın en büyük otomobil üreticisi  Toyota yüzde 3.3 artış kaydetti. Fukushima nükleer santralinin operatörü Tokyo Electric Power Co., geçtiğimiz çeyrekteki zararlarının bir yıl önceye kıyasla azalması üzerine kamu hizmeti şirketleri arasındaki yükselişe öncülük etti. Cerberus Capital Management LP tarafından kontrol edilen Aozora Bank ltd., kamu fonlarının geri ödenmesi için şirketin hissedarlarıyla anlaşmaya yakın olduğunu söylemesinin ardından yüzde 9.6 primlendi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 8,670.46 puana yükseldi. Geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.6 artışla 734.13 puana çıktı.

Politika yapıcıların ekonomik güveni ve finansal piyasaları desteklemek üzere müdahale etmeyi sürmesine ilişkin ciddi risklerin devam ettiğini belirten LGT Capital Management'ın küresel stratejistlerinden Mikio Kumada, piyasadaki ayıların, yükselen piyasalarda yanlış adım atma riskinin bulunduğunu söyledi. Kumada, şu an için yapıcı bir yatırım yaklaşımının uygun olduğunu anlattı.

Topix Endeksi 27 Mart'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden ABD ve Çin ekonomilerindeki yavaşlama ve Avrupa'daki borç krizinin yayıldığına dair kaygılarla yüzde 16 düştü. Endeksteki hisseler, defter değerlerinin 0.9 katından fiyatlanıyor. Bu oran S& P 500 hisseleri için 2.2 katı ve Europe Stoxx 600 hisseleri için 1.4 katında seyrediyor.