Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Almanya'nın kredi notu görünümünü, diğer bir derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service'in "Aaa" olan ülke kredi notunun risk altında olduğunu açıklamasının ardından "durağan" seviyesinde tuttu.

Avrupa'nın en büyük ekonomisinin uzun vadeli ülke kredş notu, S&P'den yapılan açıklamaya göre, "AAA"da bırakıldı.

S&P, "Bizim görüşümüze göre, Almanya, büyük çaplı ekonomik ve finansal şokları emebilmesi ile birlikte, yüksek oranda geniş bir yelpazeye yayılmış ve rakabetçi bir ekonomi" şeklinde görüş bildirdi ve "Uzun vadeli not görünümü durağanda bırakıldı. Bu durum, Almanya'nın kamu maliyesinin ve güçlü dış bilançosunun, potansiyel finansal ve ekonomik şoklarla başa çıkmaya devam edeceği yolundaki görüşümüzü yansıtıyor" açıklamasında bulundu.

Almanya, Yunanistan için hazırlanan Avrupa kurtarma paketine en büyük katkıyı sağlayan ülke durumunda ve Yunanistan'ın çökmesi ya da eurodan çıkması Şansölye Angela Merkel'in yönetimi üzerinde ciddi bir yük oluşturabilir. Avrupa Merkez Bankası politika yapıcıları bugün, İspanya ve İtalya'ya sıçramakta olan ve 17 üyeli euro bloğu için dağılma tehdidi oluşturan bölge borç krizi ile mücadele için atılacak adımları görüşmek üzere toplanacak.

Moody's 23 Temmuz'da, Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un "Aaa" olan kredi notlarının görünümünü, Avrupa boorç sorununa yönelik belirsizliklerin arttığını işaret ederek, düşürmüştü. Moody's, 17 ülkeli Euro Bölgesi'nde yalnızca Finlandiya'yı durağan görünüme sahip "Aaa" notlu ülke olarak bıraktı.