Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların bugünkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısının sonuçlarını beklemeleri ile birlikte durgun seyrediyor. ABD endeks vadeli ontratları yükselirken, Asya hisse sentleri değer kaybetti.

Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas SA, ikinci çeyrek karının beklenenden daha az düşmesinin ardından yüzde 1 değer kazandı. Deutsche Post AG, ikinci çeyrek karının analistlerin tahminlerini aşması sonrası yüzde 2.1 prim yaptı. Veolia Environnement SA, tüm yıl için kar hedefine ulaşmak amacıyla maliyetleri daha fazla düşüreceğini açıklamasının ardından yüzde 6 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 08:05'te 262.95 puana çıktı. Gösterge endeks, politika yapıcıların euroyu korumaya ve ekonomiyi desteklemeye yönelik taahhütleri ile birlikte, Temmuz ayında yüzde 4.1'lik bir ralli yaptı. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 endeks kontratı yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

Avrupa Merkez Bankası bugün, Başkan Mario Draghi'nin geçen hafta euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapılacağı taahhüdünde bulunmasının ardından bugün politika kararını açıklayacak. Başkan Mario Draghi TSİ 15:30'da basın açıklaması yapacak. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistler, AMB'nin politika faizini değiştirmeyeceği görüşünde.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Almanya'nın kredi notu görünümünü, diğer bir derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service'in "Aaa" olan ülke kredi notunun risk altında olduğunu açıklamasının ardından "durağan" seviyesinde tuttu.