Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası, politika yapıcıların resesyonu sona erdirmeye yönelik son teşviklerin ve yeni kredi programının etkisini görmek için beklemeye geçmeleri ile birlikte, mevcut tahvil alım programını değiştirmedi

Mervyn King başkanlığındaki dokuz Para Politikası Komitesi üyesi, 375 milyar sterlin (582 milyar dolar) tutarındaki parasal gevşeme hedefini, Bloomberg News'un anketine katılan 40 ekonimistin biri dışında tümünün tahmin ettiği üzere, değiştirmesi. Banka ayrıca politika faizini de değiştirmeyerek yüzde 0.50'de tuttu.

İngiltere Merkez Bankası, çift dipli resesyonu önlemek için varlık alım programını genişletmesinden bir ay sonra, bankalara ucuz fon sağlayarak, kredi akışını hızlandırmak için tasarladığı Kredi için Fonlama programını dün başlattı. Avrupa Merkez bankası, bugünkü toplantısında, küresel büyümeyi olumsuz etkileyen borç krizi ile mücadele için bir plan açıklayabilir. Fed ise, dünkü toplantısında, dünyanın en büyük ekonomisine daha fazla teşvik sağlamaya bir adım daha yaklaştığını işaret etti.

Londra'da Nomura International Plc ekonomistlerinden Philip Rush, "İngiltere Merkez Bankası mevcut varlık alım turunu tamamlamak ve diğer politikaların etkinliğini görmek zorunda. Bu nedenle, bugün söyleyecek pek fazla söüz yoktu" dedi ve "Banka parasal genişlemeyi Kasım ayında artıracak. Ekonomi 2012 yılının tümünde büyük ölçüde yatay seyredecek ve büyümeye dönüş gelecek yıl yavaş gerçekleşecek" dedi.