Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika duyurusundan önce, euro çıkışa geçerken, Avrupa hisseleri de yükselişini ikinci güne taşıdı. İspanya'nın 10 yıllık tahvilleri, hükümetin daha çok borç kağıdı satmasıyla prim yaptı.

Euro, New York saatiyle 07:20'de yüzde 0.3 yükselerek 1.2265 dolar oldu. 10 yıllık İspanyol tahvillerinin faizi 8 baz puan düşerken, İtalyan tahvillerindeki düşüş 11 baz puan oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Endeksteki şirketlerin hisse işlem adedi ise 30 günlük ortalamanın yüzde 20 altında kaldı. Eylül vadeli Standard & Poor's 500 endeks kontratı yüzde 0.3 prim yaptı. Yükselen piyasa hisseleri 3 ayın en uzun rallisine son verdi. Brent ham petrol yüzde 0.5 artarken, doğalgaz yüzde 1 değer kaybetti.

Geçtiğimiz hafta euroyu korumak için "ne gerekiyorsa" yapacağına dair söz veren Mario Draghi, bugün verilecek politika kararı konusunda beklentileri arttırdı. Fed, herhangi bir tahvil alımından geri durmasına rağmen dün yaptığı açıklamada ABD ekonomisini desteklemek için hazır olduğu sinyalini verdi. Ekonomistler, ABD Çalışma Bakanlığı'nın yarın açıklayacağı aylık istihdam verileri öncesi, Amerika'da işsizlik başvurularının büyük ihtimalle arttığını söyledi.

Londra merkezli UBS AG'nin stratejisti Ramin Nakisa, bu sefer farklı olanın, Draghi'nin, AMB hedefinde değişiklik olduğu sinyalini vermesi olduğunu belirtti. Nakisa, "Artık borç krizinin Avrupa'da daha da kötüleşeceğini beklemiyoruz. Şu anda Draghi'nin sözlerini eylemlerle takip edip etmediğini görmek için Avrupa hisselerini tarafsız bir pozisyonda bekliyoruz" dedi.