Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek adına teşviğe gidecekleri spekülasyonu ile güvenli varlıklara olan yatırım talebi artması sonucu altın haftalık kazanca yöneldi.

Spot altının onsunun yüzde 0.2 değer kaybıyla Singapur'da yerel saatle 9.45'te 1,614.65 dolara gerilerken geçtiğimiz hafta 2 haziran tarihinden beri en kötü performansından sıçrayan altın bu hafta yüzde 0.7 artıda seyrediyor. ETF'deki altın varlıkları ise dün 2,412.499 metrik tona yükselirken 5 temmuz tarihindeki rekor seviye olan 2,413.611 tondan yüzde 0.1 eksik bulunuyor. Varlıklar bu hafta yedi haftanın en çok artışını gösterdi.

Çin'in en büyük aracı kurumunun birimi olan CITICS Futures Co. baş yatırım stratejisti Wang Xiaoli konuyla ilgili “ETF varlıklarındaki güçlenme son derece cesaret verici ve ABD'de pek öyle görünmese de diğer ülkelerde örneğin Çin'de muhtemel parasal genişlemeyle de bağlantılı." yorumunda bulundu.

Comex'teki aralık teslimli altın vadelileri yüzde 0.2 artışla ons başına 1,617.20 dolar oldu. Bloomberg'ün anketine katılan 30 analistin 15'i altının önümüzdeki hafta artışını sürdüreceği yönünde görüş bildirdi. 8 analist altının aşağı yönlü hareket edeceğini belirtirken 7 analist ise yatay seyredeceği tahmininide bulundu.