Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aralarında Li&Fung Ltd.'ın da bulunduğu şirketlerin daha düşük kâr açıklaması ve Çin'in beklentinin altında kalan Temmuz ayı ihracat rakamlarının ardından Asya Borsaları düştü ve Ocak'tan  bu yana gördüğü en büyük haftalık kazancı azalttı.

Li&Fung, ABD'nin harcamalarının azalması ve Avrupalı tüketicilerin çekirdek operasyonel kârını aşağı itmesi üzerine rekor düşüş kaydetti. Neptune Orient Lines Ltd., beklenenden daha fazla zarar açıklamasının ardından yüzde 5.4 değer kaybetti. Anti-virüs yazılımcısı Trend Micro Inc.,kazançların düşmesiyle yüzde 9.4 geriledi.

Çin'in ihracatında daha da zayıflayabileceğini belirten Mitsubishi UFJ Asset Management Co.'nun Hong Kong'taki fon yöneticilerinden Michiya Tomita, yatırımcıların beklentilerini aşağı yönlü revize edeceğini söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 120.15 puana geriledi. Değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hissenin değerlendiği endeks bu haftayı yüzde 2.7 yukarıda tamamlamaya hazırlanıyor. Asya Pasifik Endeksi bu hafta Çin'in büyümeyi desteklemek üzere harekete geçeceği spekülasyonu üzerine ve Almanya'nın Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım planına yeşil ışık yakmasının ardından 20 Ocak'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 düşerken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi ve Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.7'şer geriledi. Güney Kore Kospi Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi, Şanghay Bileşik Endeksi de yüzde 0.1 indi.