Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun kurucusu ve başkanı Bill Gross, Temmuz'da elinde bulundurduğu ABD Hazine tahvili varlıklarını azalttı.

Gross, 263 milyar dolarlık Toplam Getiri Fonu'ndaki ABD devlet ve Hazine tahvili varlıklarının payını geçtiğimiz ay yüzde 35'ten yüzde 33'e çekerken, mortgageların payını da yüzde 52'den yüzde 51'e çekti.

Bill Gross'un Toplam Getiri Fonu geçtiğimiz ay 2.1 milyar dolar kazanç sağladı ve ETF mevduatları da tüm zamanların en yüksek düzeyine tırmandı.

Morningstar Inc. 1 Ağustos'ta Gross'un yatırım fonunun 7 ay üst üste net mevduat kaydetmesiyle bu yılın ilk 7 ayındaki kazançların 8 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Bank of Amerika Merrill Lynch'in göstergelerine göre 9 Ağustos itibariyle 2012'de ABD Hazine tahvilleri yüzde 1.9, mortgagelar da da yüzde 2.4 getiri sağladı.

Almanya'nın Euro Bölgesi'ndeki borç ve bankacılık krizinin çözümünden kaynaklanan masraflarına dikkat çeken Gross, yatırımcılara gelişen ülke tahvilleri arasında İngiltere ve ABD'ninkileri tavsiye etti.