Advertisement
HABERLER ABONE OL

İsviçreli bankacılık devi UBS'nin CEO'su Sergio Ermotti, Pazar günü yayınlanan bir gazete röportajında, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına aldığına ikna olmadığını söyledi.

İsviçre gazetesi Le Matin'e ekonomik görünüm hakkında konuşan Ermotti, "Öğrendiğim bir şey var ki, gelecek aylara ilişkin tahminlerde bulunmaya çalışmamak gerekir; bu neredeyse imkansızdır. Bununla birlikte, bu aşamada hâlâ enflasyonun gerçekten kontrol altında olduğuna ikna olmuş değilim. Eğilim olumlu görünüyor ama devam edip etmeyeceğini görmemiz lazım. Enflasyon tüm büyük ekonomilerde yüzde 2 hedeflerine yaklaşırsa merkez bankalarının politikaları bir miktar gevşeyebilir. Bu ortamda çevik kalmak çok önemli"dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta ABD'de faiz artışlarının muhtemelen sona erdiğini ve daha düşük oranların gündeme geleceğini ancak merkez bankalarının gelecek yıl politikalarını sıkı tutma planlarına sadık kaldıklarını söyledi.

Yedi kaynağın aktardığına göre, Avrupa Merkez Bankası'nın, Fed'in gerçekleştirdiği "güvercin" hamlesini değerlendirmeden önce, şu andan itibaren en erken 7 Mart toplantısına kadar enflasyon ve diğer verilerin nasıl sonuçlanacağını görmesi gerektiğini söyledi.

UBS, Credit Suisse'in çöküşünü önlemek için İsviçre devleti tarafından düzenlenen, küresel mali krizden bu yana en büyük banka birleşmesi olan Credit Suisse'i devralmasının ardından maliyetleri düşürmek için İsviçre'de 3.000 kişiyi işten çıkaracağını söyledi.