Advertisement

Dünyanın en değerli ve İngiltere'de rekor sayıda şampiyonluğu bulunan futbol kulübü Manchester United, Wall Street'te gerçekleştirdiği ilk halka arzında hisse senetlerinin yüzde 10'luk bölümünü 233 milyon dolara sattı.

134 yıllık takımın 16.7 milyon adet hisse sattığı halka arzında fiyat hisse başına 14 dolar olurken, şirketin toplam değeri 2.9 milyar dolara ulaştı. Kulüp, toplam hisselerinin yüzde 10'luk kısmını hisse başına 16-20 dolar aralığından sunmuştu.

Manchester United, şu anda en yakın rakibi İspanyol Real Madrid'in 1 milyar dolar üzerinde, dünyanın en değerli futbol kulübü niteliğini taşıyor.

Hisselere 10'ar dolar fiyat biçen Morningstar Inc.'in analistlerinden Kenneth Perkins, diğer takımlardan kaynaklanan artan rekabet, kurumsal sponsorluk ve yüksek borç yükünün şirketin kazançlarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Perkins ayrıca şirketin yatırımcılardan çok yüksek fiyata çok fazla risk almalarını istediğinin altını çizerek, "İşe yarayabilir, ancak aşağı yönlü riskler daha fazla" dedi.