Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, Yunanistan'ın, içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkabilmesi için bu ülkeye sundukları tekliflerden hemen hemen hiç birinden faydalanmadığını söyledi.

Bakan Rösler, Focus dergisine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın reform çabalarından dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek, ''Alman iş adamlarıyla birlikte Yunan hükümetine çok çeşitli destek talebinde bulundum. Yunan tarafı, tekliflerimizden hemen hemen hiç birinden faydalanmadı'' dedi.

Rösler, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasının artık kendisi için ürkütücü bir düşünce olmaktan çıktığı şeklinde daha önce yaptığı bir açıklamanın hatırlatılması üzerine, Euro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'in de benzer bir açıklamada bulunarak, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasının hedefleri olmadığına, ancak bunun kontrol edilebilir bir durum olacağı şeklinde görüş belirttiğine işaret etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de ''Bild am Sonntag'' gazetesine yaptığı açıklamada, Yunan hükümetine AB Komisyonu troykasının reform taleplerini yerine getirmesi çağrısında bulunarak, varılan anlaşmalardan büyük bir değişiklik yapılamayacağını belirtti.