Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman Bild gazetesine konuşan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, AB/IMF tarafından kurtarılmasının görüşüleceği kritik toplantının öncesinde ülkesinin gereken harcama kesintilerini ve reformları yapmak için daha fazla zamana ihtiyacının olduğunu savundu.

Samaras Çarşamba günü Eurogrup Başkanı Jean-Claude Juncker ile bulaşacak, ardından bu haftanın ilerleyen zamanlarında Alman ve Fransız liderler ile bir araya gelecek. Liderler Yunanistan'ın kurtarma paketinin 31.5 milyar euroluk kredi dilimini önümüzdeki ay almak için yeteri kadar çaba gösterip göstermediğini değerlendirecek.

Yunanistan'ın kurtarma paketinin ödemesini alamaması, ülkeyi kamu borçlarında temerrüte düşerek, eurodan çıkışa kadar sürükleyebilir.

Samaras'ın Yunanistan'a 11.5 milyar euroluk harcama kesintisini önümüzdeki 2 yılda bulabileceğini taahhüt etmesi gerekiyor.

Juncker ile yapılacak görüşmelerde Samaras'ın ekstra süre talep edeceği tahmin ediliyor.

BBC'nin Atina muhabiri Mark Lowen, Samaras'ın Yunanistan'ın bu yılki seçimlerden ötürü zaman kaybettiği, bu sebeple kendilerine Yunan halkının sorunlarını hafifletmek için zaman verilmesinin gerektiğini savunacağını söyledi.