Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin bu hafta bölgedeki borç krizinin çözümü için Yunanistan'ın kemer sıkma şartlarını kolaylaştıracağı spekülasyonu üzerine Asya paraları değer kazandı.

İki Alman yasakoyucunun, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Yunanistan'ın kurtarma paketinin şartlarını gevşetmeye yeşil ışık yakabileceğini söylemesinin ardından Malezya ringgiti 2 haftanın en büyük artışını kaydetti, Filipin pezosu ise 3 gün süren düşüşünü sonlandırdı.

Mali programı 2 yıl uzatmanın yollarını arayan Atina hükümetinin lideri Antonis Samaras, 24-25 Ağustos'taki görüşmeler için sırasıyla Berlin ve Paris'i ziyaret edecek.

Almanya'nın, Yunanistan'ın üzerindeki baskıyı azaltmaya istekli göründüğü yorumunda bulunan Bank of Singapore Ltd.'ın Döviz stratejislerinden Sim Moh Siong, kısa vadede, ringgit gibi gelişen piyasa paralarının yatay seyredeceğini, ancak tahminlerin uzun vadede değerlenme yönünde olduğunu belirtti.

Ringgit, dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 3.1243 düzeyine, pezo ise yüzde 0.2 güçlenerek 42.42'den 42.35'e yükseldi. Her iki ülkede de piyasalar Pazartesi ve Salı tatildi. Tayvan doları yüzde 0.03 artışla 29.966 düzeyine çıktı.

Eurogrup Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker bugün Yunanistan'ın kurtarma programını görüşmek üzere Atina'ya gidiyor. Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise yarın Avrupa'daki borç krizini kontrol altına almanın yolunu arayacak.