Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar Euro Bölgesi liderlerinin görüşmelerinden çıkacak kararları beklerken, Japonya'nın beklenenin üzerinde dış ticaret açığıı açıklaması üzerine Avrupa Borsaları düştü ve Salı günkü kazançlarını azalttı. ABD Endeks Vadelileri ve Asya borsaları da geri adım attı.

Heineken NV, geçtiğimiz hafta Asia Pacific Breweries Ltd.'ın kontrol hissesini satın almak üzere teklif vermesinin ardından yüksek maliyetlerden ötürü ilk yarıda beklentinin altında kazanç açıklaması sonrasında yüzde 2.9 değer kaybetti. STMicroelectronics NV, Dell Inc.'in bu yılki kâr tahminini aşağı çekmesinin ardından  yüzde 1.2 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 270.58 puana geriledi. Eylül teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3; MSCI Asya Pacific Endeksi ise yüzde 0.5 düşüş kaydetti.

Bundesbank haricinde herkes aynı telden çalarken, piyasaların şimdi de Jean-Claude Juncker'ın Yunanistan ziyaretinin, François Hollande-Angela Merkel ve Angela Merkel-Antonis Samaras görüşmelerinden çıkacak sonuçları beklediğini söyleyen IG Markets'ın kurumsal traderlarından Chris Weston, liderler arasındaki görüşmelerin Eylül'deki AB Zirvesi ve Avrupa Merkez Bankası toplantısının altyapısını hazırlayacağını belirtti.