Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantı tutanaklarının parasal genişlemenin yakın olabileceği sinyali vermesi üzerine Standard&Poor's 500 Endeksi kayıplarını geri aldı.

Apple Inc. diğer teknoloji hisselerindeki yükselişi devam ettirerek yüzde 2 değerlendi. PulteGroup Inc., ikinci el konut satışlarının Temmuz'da 8 ayın en düşüğünden sıçradığına işaret etmesinin ardından yüzde 3.9 yükseldi. Dell Inc., yıllık kâr tahminini aşağı çekmesi üzerine yüzde 5.4 geriledi. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard Co. ise, analistlerin beklentisi dahilinde kâr ve satış rakamları açıklamasının ardından yüzde 1.6 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında kazançla 1,413.49 puana yükseldi. Endeks Çarşamba günü bir kez daha 4 yılın zirvesini test etti. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.2 kayıpla 13,172.76 puana düştü. Amerikan Borsalarındaki işlem hacmi 5.4 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın yüzde 14 altında seyretti.

Fed'in toplantı tutanaklarının parasal genişlemeye daha yakın bir tablo çizdiğini belirten First New York Securities'in Amerikan hisseleri müdürlerinden Seth Setrakian, yetkililerin QE3'e bir adım daha yaklaşmış olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın karar organı açık piyasa komitesi'nin yayınladığı Ağustos ayı toplantı tutanakları, ekonomideki ılımlı toparlanmanın sürdürülebilir düzeye çıkarılamaması halinde parasal genişlemeye hız verilebileceğine işaret etti.