Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Çin'in büyümeyi desteklemek üzere para politikalarını esneteceği spekülasyonları üzerine Asya Borsaları Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına işaret etti.

Çin'in en büyük metal üreticisi Jiangxi Copper Co., Çin Merkez Bankası'nın politika faizinde daha fazla kesintiye açık kapı bırakmasının ardından yüzde 2.5 değerlendi. Çin'in en büyük ilaç distribütörü Sinophram Group Co., ilk yarıda kârının yüzde 22 artış kaydetmesinin ardından yüzde 5.6 primlendi. Avustralya'nın en büyük kömürlü tren operatörü QR National Ltd. yüzde 1.4 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 121.51 puana çıktı. Değer kaybeden her 4 hisseye karşılık 5 hissenin değerlendiği endeks, Chicago Fed Başkanı charles Evans'ın dünya genelinde merkez bankalarına "esnek para politikası" çağrısında bulunmasının ardından 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Parasal genişlemenin yakın olduğunu belirten Perpetual Investments'ın Sidney'deki piyasa araştırmaları müdürü Matthew Sherwood, Amerikan politika yapıcıların toparlanmanın ağır seyrinden rahatsız olduğunu ve bunun da Fed'in Eylül'de yeni parasal genişleme uygulaması ihtimalini artırdığını söyledi.