Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'a daha fazla zaman vermenin sorunların çözümü olmayacağını, bunun daha fazla para anlamına gelebileceğini bildirdi.

Schaeuble, Süddeutsche Rundfunk adlı radyo ve televizyon kurumuna yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nin, geçen yıl Atina ile yardım ve reform paketi konusunda yapılan müzakerelerde ekonomik olarak yerine getirebileceğinin sınırına geldiğini vurguladı.

Daha fazla zaman vermenin sorunların çözümü olmayacağına işaret eden Schaeuble, ''Bu, daha fazla para anlamına gelebilir'' dedi.

Schaeuble, burada cömertliğin değil, Avro Bölgesi'ni mali piyasalardaki güven eksikliğinden çıkarmak için bir yol bulmanın sözkonusu olduğunu belirterek, bunun için de AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (AB) ve Uluslararası Para Fonu'dan (IMF) oluşan Troyka'nın Eylül ayındaki raporunun beklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanı Philipp Rösler de reformları hayata geçirmek için Yunanistan'a daha fazla zaman verilmesine karşı çıktı.

Rösler, yarın Almanya'yı ziyaret edecek olan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın reformları gerçekleştirebilmek için kendilerine daha fazla zaman verilmesi talebine karşı çıkarak, ''Reformlarda indirim yapılamaz'' ifadesini kullandı.

Herkesin kurallara riayet ettiğinde Euro'nun yeniden güven kazanabileceğini vurgulayan Rösler, kararlaştırılan reform vaatlerini yerine getirmeyenlerin başka mali yardım alamayacağını, Yunanistan hükümetinin istediği gibi reformların zamana yayılmasının da buna yardımcı olmayacağının altını çizdi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier ise Yunanistan'a kolaylık gösterilmesini istedi.