Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların ABD ve Çin merkez bankalarının büyümeyi desteklemek adına parasal politikada daha ileri gevşemelere gideceği söylentisiyle yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dünkü yükselişine devam edeceği sinyalini verdi.

Hertz Global Holdings Inc., konuyla bilgili üç kişinin, şirketin, Dollar Thrifty Automotive Group Inc. hissedarlarına satış fiyatlarını belirlemeleri konusunda girişim yaptığını söylemesinin ardından yüzde 1.8 değer kazandı. Hewlett-Packard Co., talebin düşmesiyle yıllık kazancının, beklentileri karşılayamayabileceğini söylemesiyle yüzde 4.7 değer kaybetti.

S&P 500 Eylül vadelileri yüzde 0.2 yükselerek Londra saatiyle 11:38'de 1,415.5 puana ulaştı. ABD hisseleri, dün açıklanan Fed'in 31 Temmuz - 1 Ağustos toplantı tutanaklarında birçok politika yapıcının, toparlanma oranı düzelmeye başlamazsa ilave teşviğin "yakın bir zamanda verilebileceği" üzerine görüş belirtmesiyle yükseldi. Dow Jones'daki kontratlar 30 puan, yüzde 0.2, yükselerek 13,186 puan oldu.

Bugün Çin'de açıklanan veriler, imalatın Ağustos ayında daha hızlı daralacağını göstererek ülke ekonomisinin ikinci yarıda bir sıçrama için daha çok mali ve parasal teşviğe ihtiyacı olduğu sinyalini verdi.

Bugün HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından açıklanan satınalma müdürleri endeksinin ilk okunumu Temmuz ayındaki 49.3 rakamının altında gerçekleşerek 47.8 oldu. Eğer revize edilmezse, bu rakam Kasım ayından beri en düşük rakam olmakla beraber endeksin de 10 aydır 50'nin altında kalarak 8 yıllık tarihinin en uzun süreli düşük periyodunu gerçekleştirmiş olacak.