Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hollanda'da 12 Eylül'de yapılacak erken genel seçime ilişkin kampanyasını sürdüren geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Yunanistan için yeni bir mali yardım paketi oluşturulmasına karşı olduğunu söyledi.

Siyasi parti liderlerinin katıldığı bir özel televizyon kanalında yayınlanan açık oturumda, Avro Bölgesi'ndeki sorunlara yönelik görüşlerini açıklayan Liberal Parti (VVD) lideri Rutte, ekonomik kriz yaşayan Güney Avrupa ülkelerine Hollanda'nın çıkarları doğrultusunda yardımda bulunduklarını belirterek, ''Ama bu ülkeler de gerekli tedbirleri almak zorunda. Eğer bu olmazsa yardım durmalı'' diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin (AB) Yunanistan'a yaptığı mali yardımların sıkça gündeme geldiği programda konuşan Başbakan Rutte, bu ülke için yeni yardım paketi oluşturulmasına sıcak bakmadığını ifade etti.

Yunanistan'ın borcunu geri ödeme programında yeni külfetlerin ortaya çıkmaması koşuluyla erteleme olabileceğine değinen Rutte, ''Yunanistan'a iki büyük yardım paketi konusunda anlaşıldı. Bana göre bu yeter'' dedi.

Başbakan Rutte'nin bu sözleri muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı. VVD lideri Rutte'nin geçmişte de benzer açıklamalarda bulunduğunu ancak buna karşın yardım paketlerine onay verildiğini hatırlatan muhalefetteki Demokratlar 66 (D66) lideri Alexander Pechtold, Başbakanı korkak davranmakla suçladı.

Eski Başbakanlardan Ruud Lubbers, Mark Rutte'nin açıklamalarını mantıklı bulmadığını belirtirken, eski Maliye Bakanı Wouter Bos ise Başbakanın sözlerini geri alması gerektiğini dile getirdi.