Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, iki Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilisinin Başkan Mario Draghi'nin sınırsız hükümet tahvili almayı ve para basımına yönelik endişeleri gidermek amacıyla bu tahvilleri sterilize etmeyi planladığını açıklamasının ardından çok değişikliğe uğramadı, ve yarınki toplantıyı beklemeye koyuldu.

Cartier takılarının üreticisi Cie. Financiere Richemont SA, 5 aylık satışlarının beklentileri karşılar bir şekilde yüzde 23 arttığını açıklamasının ardından yüzde 1.5 değer kazandı. BP Plc, ABD Adalet Bakanlığı'nın, firmayı ağır ihmalle suçlamasının ardından yüzde 3 değer kaybetti. Avrupa'nın en büyük chip üreticisi STMicroelectronics NV, UBS AG ve Exane BNP Paribas'ın, şirketin hisselerini satma tavsiyesinde bulunması üzerine yüzde 5.1 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi kayıplar ve kazançlar arasında 14 kez gidip geldikten sonra yüzde 0.1 yükselerek Londra saatiyle 16:30'da 265.56 puana ulaştı. Hisseler dün, ABD imalatının Ağustos ayında beklenenin üstünde düşmesiyle son iki haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Endeks buna rağmen yılın en düşük seviyesinin görüldüğü 4 Haziran'ın yüzde 14 üzerinde seyrediyor.

Melbörn merkezli IG Markets kurumsal dealerı Chris Weston, "AMB'nin yaklaşan toplantısına dün akşam yapılan uyumların ardından, piyasanın açıklanacak karara yönelik biraz daha tarafsız bir havaya büründüğünü görüyoruz" dedi.