Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanyol tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin, tahvil alım planının sınırsız alım içerdiğini açıklamasının ardından riskli varlıklara olan iştahın artmasıyla yükselirken, 10 yıllık tahviller çıkışlarını 3. güne taşıdılar.

Almanya'nın 10 yıllık tahvilleri, ihalede hedef alınan maksimum orandan daha az ilgi görünce düşüşe geçti. İki yıllık İspanyol tahvilleri, yarın yapılacak olan 3.5 milyar euroluk (4.4 milyar dolar) 2014 ve 2016 vadeli tahvil satımından önce kayıplarını sildi. AMB'nin yarın açıklayacağı kararda tahvil faizlerine bir sınırlama koymaktan geri durması bekleniyor.

Londra merkezli Jefferies International Ltd. kıdemli Avrupa ekonomisti Marchel Alexandrovich, "Bu pozitif bir haber, ve tahvil piyasası da buna tepki veriyor" dedi. Alexandrovich, Draghi'nin bir detay açıklamayacağına yönelik endişelere rağmen son gelen raporların "hiç bir şeyden daha iyi" olduğunu belirtti.

10 yıl vadeli İspanyol tahvilleri 14 baz puan, yüzde 0.14, gerileyerek Londra saatiyle 14:26'da yüzde 6.43 oldu. İki yıllık tahvil faizleri çok değişmeyerek yüzde 3.06'da kaldı.