Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısını beklemerken, Asya Borsaları yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde 6 günden bu yana ilk kez alım ağırlıklı bir gün yaşandı. Metal ve enerji şirketleri, petrol ve bakır fiyatlarının yükselmesiyle değerlendi.

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc yüzde 0.5 yükseldi. Lynas Corp., Malezya'nın nadir metal rafinerisi için geçici lisans verdiğini açıklamasınn ardından yüzde 40 değer kazandı. Sörf giyimi üreticisi Billabong International Ltd., yeni bir alım teklifi almasının ardından yüzde 7.5 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 116.11 puana yükselerek 25 Temmuz'dan bu yana en düşük kapanışından sıçradı. Endekste değer kaybeden her 3 hisseye karşılık 4 hisse değer kazandı. İki AMB yetkilisi, bankanın başkanı Mario Draghi'nin, para basmaya ilişkin endişeleri gidermek için sterilize şekilde, sınırsız tahvil alımı yapılmasını önerdiğini aktardı.

Avrupa'nın 2 yıldır piyasalar için arka plandaki risklerin kaynağı olduğunu belirten Platypus Asset Management Ltd.'ın portföy yöneticilerinden Prasad Patkar, bu risk inanılır şekilde bertaraf edilebilirse, risk varlıklarında rahatlama rallisi olacağını öngördü.

Küresel ekonomik yavaşlamanın daha fazla teşvik beklentilerini gölgelemesiyle MSCI Asya Pasifik Endeksi bu çeyrekte yüzde 1.2 geriledi. Asya borsaları tahmini kazançların 12.1 katından fiyatlanıyor.