Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Politika yapıcıların daha fazla teşvik önlemi açıklayacağı spekülasyonunun, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki yavaşlamanın derinleşeceği kaygılarını gölgelemesi üzerine Çin Borsası artış kaydettş.

China Railway Construction Corp., devlet ajanslarından birinin 18 şehirdeki metro planlarına onay vermesi üzerine son 5 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Petrol ve kaya gazı kazıları yapan LandOcean Energy Services Co., Shanghai Securities News'in ülkenin Hunan eyaletindeki 5 kaya bloğu için ihale planladığını yazması üzerine yüzde 2.2 değerlendi. Kweichow Moutai Co., Goldman Sachs Group Inc.'in ülkenin büyüme tahminini aşağı çekmesiyşe tüketici odaklı hisseler arasındaki düşüşe öncülük etti.

Alt geçit ve metro geliştirme planlarının, yatırımcıların hükümetin daha fazla harcama yapacağı beklentilerini desteklediğini söyleyen Şanghay'daki Jianhai Securities Co.'nun analistlerinden Xu  Shengjun, yine de yakın zamanda açıklanacak olan makroekonomik verilerin hisseleri aşağı çekeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,038.72 puana çıktı. Çarşamba günü Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetmiş olan endekste değer kaybeden her 4 hisseye karşılık 5 hisse değer kazandı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 artışla 2,201.95 pyaba çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi de yüzde 0.1 düştü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1 aşağıda 86.29 puandan kapandı.

Çin'deki ekonomik yavaşlama sinyallerindeki derinleşme, Şanghay Bileşik Endeksi'nin bu çeyrekte yüzde 8.4 düşmesine neden oldu. Endeks, tahmini kazançlarının 9.3 katından fiyatlanarak, neredeyse Ocak'tan bu yana en düşüğünden işlem görüyor.

Jianghai'dan Xu aynı zamanda yatırımcıların bugün aynı zamanda endeksin son birkaç seansta çok düşmüş almasından ötürü de alıma geçtiğini söyledi.