Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın en büyük tahvil aracı kurumu Nomura Holdings Inc., yönetici direktörleri ve personel kesintisini kapsayan 1 milyar dolarlık planlanmış tasarrufunun neredeyse yarısını Avrupa'da yapacak.

Konuya dair bilgisi bulunan 2 kaynak, Nomura'nın Avrupa ve Ortadoğu'da 450 milyon dolar, Amerika'da 200 milyon dolar  ve Asya'da da 350 milyon dolarlık tasarruf yapacağını söyledi. Nomura'nın CEO'su Koji Nagai bugün kesin rakamları açıklayacak.

Dünya genelindeki maliyet kesintilerinin yarısı istihdamda azaltmaya giderek, geri kalanı ise bazı operasyonların birleştirilmesi, bilgi teknolojileri yatırımlarının azaltılması ve kira harcamalarının düşürülmesinden karşılanacak. Kaynaklar, Tokyo'daki Nomura'nın dünya genelindeki sabit kazançlı işlerini genişleteceğini ve diğer birimlerden de bu birime atamalar yapacağını söyledi.

Kesintilerin Avrupa'ya odaklanacağı konusunda görüş birliği olduğunu, ancak yine de kesintilerin beklenenden az olduğunu söyleyen Credit Suisse Group AG'nin analistlerinden Takehito Yamanaka, Asya'daki biriminin kayıplarına dikkat çekerek, bu kıtada da kaydadeğer ölçüde kesinti yapılması planının iyi olduğunu belirtti. Yamanaka, istihdam kesintilerini azaltarak, operasyonel maliyetlerin düşürülmesine eğilinmesinin, kazançlardaki düşüşe ilişkin endişeleri gevşettiğini ifade etti.