Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa borç krizi konusunda yapılan görüşmelere yakın üç kaynaktan öğrenilen bilgilere göre Fransa, İspanya'ya Alman endişelerini bir kenara bırakarak Avrupa Birliği'nden krizin daha fazla yayılmaması için yardım istemesi tavsiyesinde bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen üç kaynağın verdiği bilgilere göre Fransız yetkililer, İspanya'ya AB kurtarma fonundan yardım isteyerek Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin açıkladığı tahvil alım planından yararlanmasını söyledi.

Aralık ayında göreve başladığından bu yana Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'ye tahvil alımına gitmesi yolunda çağrı yapan İspanyol Başbakan Mariano Rajoy, Draghi'nin 2 Ağustos'ta yaptığı "herhangi bir yardım koşullarla beraber gelecektir" açıklamasından bu yana 6 haftadır konuya çekinceli yaklaşıyor. Bugün yaptığı açıklamada Rajoy, İspanya'nın 2. bir kurtarma paketine ihtiyaç duymayabileceğini, Draghi'nin açıklamalarından sonra borçlanma maliyetlerinin zaten aşağı indiğini ifade etti. Alman politika yapıcılar, İspanya'ya yardıma destek için öncelikle Rajoy hükümetini koşulları kabul etmeye zorlayacaklarını söylediler.

Madrid'de bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Rajoy, İspanyollar'ın çıkarlarını gözeteceğini söyleyerek öncelikle risk görünümünün nasıl gelişeceğine bakacaklarını belirtti.