Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri dün son 14 ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, yatırımcıların ilave teşvik tedbirlerinin açıklanabileceği Fed toplantısının sonuçlarını beklemeleri ile birlikte değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları gerilerken, Asya hisse sentleri fazla değişmedi.

 European Aeronautic, Defence & Space Co. yüzde 7.3 değer kaybetti. WPP Plc, Jefferies Group Inc.'nin hisse notunu artırmasının ardından yüzde 1 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 08:49'da 271.94 puana indi. Gösterge endeks dün, Almanya'da Anayasa Mahkemesi'nin ülkenin Avrupa daimi kurtarma fonu ESM'e katılımı için yolu açmasının ardından, Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 düşereken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 arttı.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin yaklaşık üçte ikisine göre, Fed bugünkü toplantıda muhtemelen diğer bir tahvil alım turuna çıkacak. 2.3 trilyon dolar tutarındaki ilk iki parasal genişleme turu, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin geçen ay "vahim endişe" olarak tanımladığı istihdam piyasasında bir iyileşme yaratamadı.