Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın vadelilerinin onsu, Fed'in ucu açık bir planla her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımı yaparak uzun vadeli tahvillerini genişleteceği açıklamasının ardından 1,770 doları geçerek Şubat ayından bu yana bir ilki gerçekleştirdi.

Bugün tamamlanan toplantının ardından yapılan açıklamada Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), "Eğer istihdam piyasası büyük oranda düzelme göstermezse, komite, mortgage tahvilleri alımına devam ederek, ilave varlık alımlarına girecek ve uygun görülen diğer politika seçeneklerini masaya yatıracak" denildi.

Sarı metal, geçtiğimiz hafta Fed'in yeni bir parasal genişleme raunduna gideceği söylentisiyle yüzde 3.1'lik prim yapmıştı. ETF Securities direktörü William Rhind, "Fiyatlar, Fed'in açıklamalarına tepki veriyorlar" diyerek açık uçlu alımlardan dolayı enflasyon endişelerinin geri geleceğini belirtti.

Aralık vadeli altın yüzde 2 yükseliş kaydederek New York saatiyle 13:19'da onsu 1,,768.80 dolar oldu. Günün erken saatlerinde fiyatlar 1,770.40 doları görerek 29 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.