Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in ekonomiyi desteklemek üzere mortgage tahvili satın alacağını söylemesinin ardından Amerikan hisseleri ralli yaptı; Standard&Poor's 500 Endeksi 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. S&P 500 Endeksi'ndeki tüm sektör grupları yükseldi.

Bank of America Corp. ve JP Morgan Chase&Co., finansal şirketlerdeki kazançların peşinden giderek yüzde 3.7'nin üzerinde değerlendi. Alcoa Inc. ve Cliffs Natural Resources Inc., emtia şirketlerindeki yükselişin etkisiyle yüzde 3'ün üzerinde artış kaydetti. Pall Corp., beklentinin üzerinde çeyrek kazançları açıklaması sonrasında yüzde 8 değer kazandı. Apple Inc. yeni iPhone'u tanıtmasının ardından yüzde 2 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.6 kazançla 1,459.99 puana yükselerek 31 Aralık 2007'den bu yana en yüksek kapanışına işaret ederken, Dow Jones Endeksi de yüzde 1.6 artışla 13,539.86 puana çıktı. Amerikan Borsalarındadün 8.1 milyar ile Haziran'dan bu yana en yüksek miktarda hisse el değiştirdi ve 3 aylık ortalamanın yüzde 35'e işaret etti.

Fed'in "güçlü bir açıklama" yaptığını belirten Stifel Nicolaus & Co.'nun piyasa stratejistlerinden Kevin Caron, ABD Merkez Bankası'nın varlık alımlarını sürdürme kararlılıklarıyla harekete geçtiğini, bu açıklamaların belirsizliği büyük oranda gevşettiğini söyledi.