Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in büyümeyi desteklemeyi hedefleyen üçüncü tur parasal genişleme programını açıklamasının gelişmekte olan ülke varlıklarının talebini artıracağı spekükasyonu üzerine gelişen piyasalar endeksi 7. gününde de yükseldi ve son 1 yılın en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.

Chimei Innolux Corp., Commercial Times gazetesinin şirketin kâr açıklayabileceğini söylemesi sonrasında yüzde 6.7 değerlenerek teknoloji hisselerindeki kazançlara öncülük etti. Zijin Mining Group Co. yüzde 8.4; Jiangxi Copper Co. ise yüzde 5.8 tırmandı. Güney Koreli aracı kurum Woori Investment&Securities Co., yatırımcıların risk iştahının artacağı spekülasyonu üzerine yüzde 13 primlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.8 kazançla 999.31 puana tırmanarak 7 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanmaya başladı. Endeks bu hafta yüzde 3.4 kazançla 20 Ocak'ta sonlanan 5 işlem gününden bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetti. Fed dün uzun vadeli tahvil varlıklarını, aylık 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımlarıyla genişleteceğini, politika faizini de 2015'in ortasına kadar sıfıra yakın tutacağını açıkladı.

ABD'deki istihdam ve ekonomik büyümeye teşvik sağlanmasının,  küresel ekonomiyi destekleyeceğini, bunun da gelişen piyasalara yarar sağlayacağını söyleyen Metropolitan Bank&Trust Co.'nun portföy yöneticilerinden Allan Yu, bunun piyasalara likidite sağlayacağından hisse senetlerini de değerlendireceğini öngördü.