Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de yapılan maçta Kasımpaşa, Gaziantepspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi.

20. dakikada Orhan Gülle'nin ortasında ceza yayı dışında topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda, meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti.

22. dakikada Kasımpaşa'nın ani gelişen atağında, Özer Hurmacı ceza sahasının sol tarafında topla buluştu. Özer'in yaptığı ortada, arka direkte topu önünde bulan Abdurrahman Dereli'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

Bu arada, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ve Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Cihan Kamer de karşılaşmayı izliyor.

50. dakikada soldan Hüseyin Kala'nın yaptığı ortada, kaleci Karcemarskas ile Uche altı pasın içinde topa birlikte yükseldi. Meşin yuvarlağı Karcemarskas kontrol edemeyince boşta kalan topu Özer Hurmacı kafa ile ağlara göndererek, Kasımpaşa'yı 1-0 öne geçirdi.

55. dakikada Özer Hurmacı'nın sağ kanattan kullandığı korner atışında, ceza sahası içinde topa iyi yükselen Uche'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

61. dakikada Sancak Kaplan'ın kendi ceza sahası içinde sektirdiği topu önünde bulan Cenk Tosun'un şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin üstünden dışarı gitti.

83. dakikada Medunjanin'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde oluşan karambolde Cenk Tosun topu önünde buldu. Cenk'in şutunda savunmaya çarpan topa arka direkte Binya dokunamayınca, meşin yuvarlak kornere çıktı.

90. dakikada Gaziantepspor'da Sosa'nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada müsait durumda Cenk Tosun'un kafa vuruşunda, top auta gitti.

90 2. dakikada Hüseyin Kala'nın pasıyla ceza sahasına giren Uche, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

90 3. dakikada Gaziantepspor'un kullandığı korner atışında dönen topta, savunmadan atılan pasla yaklaşık 70 metre depar atarak rakip sahada topu yakalayan Kasımpaşalı Pintos, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0.

Kasımpaşa, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Muharrem Yılmaz, Emin Yıldırım

Kasımpaşa: Isaksson, Abdurrahman Dereli, Yalçın Ayhan, Elyasa Süme, Sancak Kaplan, Hüseyin Kala, Coulibaly (Dk. 53 Ali Bilgin), Kerem Şeras, Djalma (Dk. 84 İlhan Eker), Özer Hurmacı (Dk. 68 Pintos), Uche

Gaziantepspor: Karcemarskas, Serdar Kurtuluş, Kecojevic, Binya, Şenol Can, Ekrem Dağ (Dk. 77 Sosa), Yasin Pehlivanlar, Orhan Gülle (Dk. 58 Turgut Doğan Şahin), Cenk Tosun, Bekir Ozan Has (Dk. 82 Medunjanin), Serdar Özbayraktar

Goller: Dk. 50 Özer Hurmacı, 90 2 Uche, 90 3 Pintos (Kasımpaşa)

Sarı Kartlar: Dk 51 Özer Hurmacı, Dk. 62 Hüseyin Kala, Dk. 76 Sancak Kaplan, Dk. 90 İlhan Eker, Dk. 90 Pintos (Kasımpaşa), Dk. 50 Serdar Özbayraktar, Dk. 81 Binya (Gaziantepspor)

-Maçtan notlar-

Kasımpaşa'nın 3. golünü atan Pintos, golden sonra çıkardığı formasını sahaya giren bir taraftara kaptırdı.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Özer'in yerine oyuna giren Pintos, 90 3. dakikada takımının 3. golünü attı. Golden sonra formasını çıkarıp, tribünlere giden Pintos, elinde formasıyla geri dönerken, sahaya giren bir taraftar formayı oyuncunun elinden kaparak, tribünlere doğru koşmaya başladı. Görevlilerin yakalamaya çalıştığı taraftarın tribüne attığı formayı, bir taraftar yakaladı. Ancak formayı taraftardan alan görevliler oyuncuya yetiştirmeye çalışırken, karşılaşma sona erdi. Bu sırada forması olmayan Pintos, kenara geldi.

Bu arada, takımının ilk golünü atan Özer Hurmacı, golden sonra formasını çıkartarak, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun fotoğrafının olduğu tişörtünü gösterdi.

-Diyadin: Önemli bir galibiyet aldık. Doğru yolda ilerliyoruz-

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantepspor'u sahasında 3-0 yenen Kasımpaşa'nın teknik direktörü Metin Diyadin, önemli bir galibiyet aldıklarını ve doğru yolda olduklarını söyledi.

Diyadin, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk golü bulana kadar rakibe pozisyon vermediklerini ancak golden sonra karambolden pozisyonlar verdiklerini kaydetti.

Karşılaşmadaki tek üzüntülerinin, yeni transfer Coulibaly'nin sakatlığı olduğunu belirten Metin Diyadin, şöyle devam etti:

''Kötü zeminde gol pozisyonu üretmeye çalıştık. İkinci yarıda golü bulana kadar her şey iyi gitti. Rakibimiz karambolden gol bulmak istedi, bu da bizde sıkıntı oluşturdu. Burada oyuncularımız inanılmaz bir direnç gösterdi. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Tek üzüntüm, Coulibaly'nin sakatlığı. İnşallah önemli bir sakatlığı yoktur. Böyle devam etmek istiyoruz. Genel anlamda yıllık planlarımız var ancak haftalık düşünüyoruz. Şu anda doğru yoldayız.''

Saha zemininin kötülüğüne de değinen Diyadin, Fenerbahçe maçından sonra zemini yenileyeceklerini ve böylelikle daha iyi oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Kasımpaşalı futbolculardan Elyasa Süme de arka arkaya üçüncü galibiyetlerini aldıkları için mutlu olduklarını aktararak, zemin değiştikten sonra daha iyi futbol oynayacaklarını ifade etti.

Lacivert-beyazlı kaleci Isaksson ise galibiyete sevindiklerini kaydederek, saha zemininden şikayetçi oldu.

-Gaziantepspor cephesi-

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise berbat bir zeminde mücadele ettiklerini ve beraberliği hak ettiklerini söyledi.

Karaman, basın toplantısında yaptığı açıklamada, genelinde her iki takımın da uzun toplar atarak oynadığını ifade ederek, tartışmalı bir golle geriye düştüklerini savundu.

Hikmet Karaman, 1-0 geriye düştükten sonra baskı kurduklarını belirterek, ''Golü yedikten sonra çok etkili olduk. Son yediğimiz iki gol, riske ettiğimiz bölümlerde geldi. Önemli oyuncularımızın cezalı olması hamle gücümüzü etkiledi. Gerekli dersleri çıkarıp, Beşiktaş maçına hazırlanmamız lazım'' diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolcu İsmael Sosa ise 3-0'lık skorun bu maçın hakkı olmadığını söyledi. Sosa, şanssız bir golle geriye düştüklerini, daha sonraki çabalarının maçı çevirmek için yeterli olmadığını kaydetti.