Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçtiğimiz hafta 2007'den bu yana en yüksek seviyeye ralli yapmasından sonra haftanın ilk işlem gününde geriledi.

Aloca Inc, bakırın temel metalleri düşürmesiyle Alman işlemlerinde değer kaybetti. Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase & Co. da iki haftalık kazanç periyodunun ardından düşüşe geçti.  Lowe's Cos., Canada Rose Inc.'e olan teklifini geri çekmesinin ardından bugün hareketlilik yaşayabilir.

S&P 500 Aralık vadelileri yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 07:21'de 1,455.7 puana yükseldiler. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta Fed'in mortgage destekli tahvil alımı yapacağı açıklamasının ardından Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Dow Jones vadelileri ise 21 puan, yüzde 0.2, gerileyerek 13,497 puan oldu.

Londra merkezli Hampstead Capital LLC yöneticisi Lex Van Dam, "Piyasalardan gelen temel haberlerin daha da iyiye gitmiyor olması, piyasaların kendilerini biraz aşıp aşmadığını merak etmenize neden oluyor" dedi. Van Dam, bugün işlem hacimlerinin ve piyasadan gelen haber sıklığının düşük olacağını tahmin ettiğini ve şu sıralar piyasada satın alımın "yanlış risk ödülü" getireceğini ifade etti.

Emtia, finans ve sanayi hisseleri geçtiğimiz hafta S&P 500 içerisindeki 10 grubun en çok kazananları olarak, endeksin iki haftalık yüzde 4.2 çıkışına katkıda bulunmuştu. Endeks, Ekim 2007'de yakaladığı bütün zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 6.8 aşağıda seyrediyor.