KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Avrupa'nın ardından Japonya Merkez Bankası'nın da büyümeyi desteklemek üzere parasal teşviklerini artırması Asya Borsalarını destekledi; güvenli varlık taleplerinin azalmasıyla yen 4 ayın en düşük seviyesine geri çekildi.

BOJ'un varlık alım  programına 10 trilyon yen ekleme yapması sonrasında yen, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti. Euro Bölgesi'nde yarın açıklanacak olan ve 8. ayında da daralmaya işaret etmesi beklenen hizmet ve imalat sektörü verilerinin öncesinde euro talepleri sınırlı oldu.

Birçok kişinin Japonya'nın biraz daha bekleyeceğini düşünmüş olduğunu hatırlatan Westpac Banking Corp.'un kıdemli Döviz stratejistlerinden Sean Callow, bunun dolar-yeni bir süre destekleyeceğini söyledi.

Yen, dolar karşısında 79.22 seviyesinden 22 Ağustos'tan bu yana en düşüğüne işaret etti. Yen, daha erken saatlerde yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Japon yeni, euro karşısında da yüzde 0.7 zayıflayarak 103.60 düzeyinden Mayıs'tan bu yana en düşük kapanışını kaydetti. Euro, dolar karşısında son 2 günde yüzde 0.6 değer kaybetmesinin ardından yüzde 0.3 oranında ralli yaparak 1.3082 seviyesine tırmandı.  

MSCI Asya Pasifik Endeksi kazançlarını genişleterek yüzde 0.6 yükseldi.

Advertisement