KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların bu haftaki kayıpların gereğinden fazla olduğunu speküle etmesi ve Hint hükümetinin politika reformları için bastıracağına dair iyimserlik üzerine gelişen piyasalar endeksi 3 gün içinde 2. kez yükseldi.

Samsung Electronics Co., bu hafta yüzde 3.7 değer kaybetmesinin ardından yüzde 1.5 değerlendi. Dünyanın en büyük kuru yük gemisi operatörü China Cosco Holdings Co., kargo fiyatlarının yükselmesiyle yüzde 5.8 primlendi. Reliance Capital Inc., Hint hisselerindeki kazançları devam ettirerek yüzde 6.1 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 kazançla 1,005.76 puana çıktı ve bu haftaki kayıplarını yüzde 0.8'e azalttı. Endeks dün Çin HSBC Öncü İmalat Endeksi'nin, imalatın 11. ayında da daralmaya işaret edebileceğinin sinyalini vermesiyle yüzde 1.1 düşmüşyü.

BNP Paribas SA, Trinamool Kongresi'nin geri çekilmesine rağmen Hint hükümetinin politika reformlarını geçireceğini yazdı.

Yakın zamandaki olumsuzluğun satışları tetiklemiş olduğunu, ancak şimdi yeniden alım fırsatlarından yararlanıldığını belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, parasal genişlemeyle gelen likiditenin gelişen piyasalara akacağını söyledi.

Citigroup Inc., Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlem önlemlerinin ardından küresel hisse senedi fonlarına bu yılın en büyük fon akışının gerçekleştiğini söyledi.

3.2 milyar doları gelişen piyasa fonlarına olmak üzere 19 Eylül'de sonlanan haftada hisse senedi fonlarına 17 milyar dolar sermaye girişi oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu ay yüzde 6.2 kazançla, yüzde 4.5 artış kaydeden MSCI Dünya Endeksi'ni geride bıraktı. Gelişen piyasalar endeksi, tahmini kazançlarının 11.3 katından fiyatlanıyor.

Advertisement