Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi politika yapıcılarının önümüzdeki hafta İspanya için finansal kurtarma programı açıklayacağı haberi üzerine Avrupa Borsaları 3 gün içinde 2. kez artış kaydetti. ABD endeks vadelileri ve Asya borsaları da kazanç sağladı.

İtalya'nın en büyük halka açık yatırım bankası Mediobank SpA, UBS AG ve Equita SIM SpA'nın hisse fiyatı hedeflerini yükseltmesiyle yüzde 1.3 değerlendi. Randgold Resources Ltd., Bank of America Corp.'tan Deutsche Bank AG'ye kadar birçok aracı kurumun altının önümüzdeki yıl rekor öngörmesi üzerine yükseldi. Cie. Financiere Richemont SA, Peter Millar LLC'yi alacağını söylemesi sonrasında yüzde 0.8 primlendi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 kazançla 275.84 puana yükseldi. Endeks 4 Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden, Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız tahvil alım planında anlaşması ve Fed'in 3. tur parasal genişleme programını açıklamasıyla yüzde 18 oranında ralli yaptı.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 artış kaydederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

Piyasaların kurtarma planının zamanlamasına ilişkin spekülasyonlarının etkisiyle İspanya'nın bir kez daha gündeme oturduğunu söyleyen Londra'daki CMC Markets U.K. Plc'nin kıdemli piyasa analistlerinden Michael Hewson, dün dünkü ihalede faizlerin düşmesiyle İspanya'dan iyi haberlerin de geldiğini belirtti.