Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, bugün açıklanan bir raporda politika yapıcıların önümüzdeki hafta İspanya'nın bir kurtarma paketi için başvuruda bulunmasını mümkün kılabilecek bir ekonomik reform programı açıklayacağı söylentisi üzerine son bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Novo Nordis A/S, hisselerinin UBS AG tarafından yatırımcılara tavsiye edilmesi üzerine yüzde 1.3'lük bir tırmanış gerçekleştirdi. Vodafone Group Plc ise Barclays Plc'nin hisse üzerindeki fiyat hedefini arttırması üzerine yüzde 1.8 değer kazandı. Elan Corp, yeni bir genel direktör atadığını açıklamasının ardından yüzde 2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 çıkış kaydederek Londra saatiyle 16:30'da 275.85 puana yükseldi. Endeks, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'dan bu yana yüzde 18'lik bir ralli yaptı.

Cenevre merkezli Notz Stucki & Cie. portfolyo yöneticisi Pierre Mouton, "İspanya en kritik ülke, çünkü bütün ekonomik oyuncuları -şirketler, bankalar, hükümet- borç içinde" diyerek tahvil faizlerinin tekrar yükselmesi durumunda kurtarma paketi sürecinin daha da hızlanacağını ifade etti.