Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel akıllı cihaz piyasasında devam eden Apple - Samsung rekabeti, çok yakın bir zamanda bitecekmiş gibi görünmüyor. Geçtiğimiz haftalarda patent ihlali yüzünden Samsung'dan 1 milyar doların üstünde tazminat almaya hak kazanan Apple, bu kararı veren mahkemeye tekrar başvuruda bulundu.

California'nin San Jose Mahkemesi'ne yapılan başvuruda Apple, Samsung'un 1 milyar dolar aleyhine sonuçlanan davada ilave cezaların olması gerektiğini ifade ederek, Mahkeme'den Samsung'u 535 milyon dolar ekstra cezaya çarptırmasını istedi. "Apple'a verilen zarar kasıtlıdır; kazara değil" diyen Apple avukatları, Samsung'un bilerek pazarlama stratejisini Apple'a zarar vermeye yönelik gerçekleştirdiğini ve "hızlı büyüyen akıllı telefon ABD akıllı telefon sektöründe milyarlarca dolar" elde ettiğini iddia ediyor.

Samsung'dan buna cevaben yapılan açıklamada ise San Jose Mahkemesi'nin yaptığı zarar hesaplamalarının ve "diğer bir çok tutumları"nın yetersiz kanıt ve sorunlu karar verme sürecine dayandığı belirtiliyor.

Öte yandan Apple, Almanya'da Samsung'a açtığı patent ihlali davasını kaybederken, aynı nedenlerden dolayı Google'a açmak istediği dava da reddedilmişti.

Küresel akıllı telefon piyasasının toplam 219 milyar doları bulduğu bu günlerde, sektörün en büyük iki oyuncusunun Birleşik Krallık, Avustralya ve Güney Kore'de davaları devam ediyor.