Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizinin çözümü konusundaki anlaşmazlığın Avrupa'nın büyümesini aşağı çekeceği endişesiyle güvenli varlık talebi arttı; yen, tüm önemli para birimleri karşısında güçlendi.

Almanya'da bugün açıklanacak  olan ve son 2 yılın en düşüğünde kaldığına işaret etmesi beklenen iş dünyası güven endeksi verisinin öncesinde Japon yeni, euro karşısında son 1 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, haftasonu Euro Bölgesi'ndeki bankacılık sektörü için ortak bir denetleme kurumunun oluşturulmasının zamanlamasına ilişkin görüş ayrılığı yaşadı.

Sığınılacak varlık talebinin yeni desteklediğini belirten Mizuho Securities Co.'nun Döviz stratejistlerinden Kengo Suzuki, Avrupa'daki temellerin, kemer sıkma önlemlerinden ötürü zayıf göründüğünü, piyasaların da borç krizinde çok iyimser olamayacaklarının farkına vardıklarını söyledi.

Yen, euro karşısında erken saatlerde 100.87'den 14 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini test etmesinin ardından yüzde 0.4 değerlenerek 101.04 seviyesine yükseldi. Japon yeni, dolar karşısında da 78.01 düzeyinden 14 Eylül'den bu yana en yükseğini kaydetti. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.3 kayıpla 1.2944'den işlem gördü.