Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Euro Bölgesi'nin ekonomik görünümüne güvenin iyileşmesi ve enflasyonun yüksek seyrini sürdürmesinden ötürü merkez bankasının daha fazla faiz indirimi yapmayabileceğini ifade etti.

Daha fazla faiz indirimi konusunda jürinin seçeneklere açık olduğunu belirten Coeure, yeni bir faiz indiriminin gerekli olup olmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Borç krizinin 17 üyeli Euro Bölgesi'ni tehdit etmesine rağmen AMB bu ay, 2012 ve 2013'e ait enflasyon tahminlerini yükseltti. Ancak AMB Başkanı Mario Draghi'nin açıkladığı yeni tahvil alım programının detayları finansal piyasaları destekledi ve bölgedeki ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin gevşemesine yardımcı oldu.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'daki yatırımcı güveni Eylül'de 5 aydan bu yana ilk kez yükselirken, imalat ve hizmet sektörleri de beklentinin üzerinde artış kaydetti. Diğer yandan, Avrupa'nın çevre ekonomileri rekor düzeyde işsizlik, zayıf ihracat ve durağan tüketimden ötürü sıkıntı çekiyor.

Euro Bölgesi ekonomisinin zayıf olduğunun şüphe götürmediğini ve 2012 ve 2013'te büyümenin çok zayıf olacağını söyleyen Coeure, enflasyonun da hız kestiğini, ancak bunun çok yavaş gerçekleştiğini söyledi. Coeure, "Daha fazla faiz indirimi olasılığı yönünden bakıldığında, Euro Bölgesi enflasyon verisi ihtiyatlılık gerektiğine işaret ediyor" dedi.

Coeure ayrıca güven ve algı konularında Euro Bölgesi'nin "köşeyi döndüğünü" söyledi.