Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Fransa ve Almanya'nın Euro Bölgesi için bir bankacılık birliği takvimi konusunda görüş birliğine varamaması ve Çin'den gelen verilerin imalatçıların iyimserliğini yitirmeye başladığını göstermesiyle düştü.

US Steel Corp. ve AK Steel Holding Corp., hisse notlarının Citigroup Inc. tarafından düşürülmesiyle geriledi. General Electric Co., yeni bir maden ocağı planlarını açıkladıktan sonra Alman işlemlerinde yüzde 0.5 değer kaybetti. Las Vegas Sands Corp., bir hissedar tarafından şirketin Borsa değerini arttırmak amacıyla üçe bölünmesini tavsiye etmesinin ardından yüzde 1.9 yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık vadelileri Londra saatiyle 12:22'de yüzde 0.42lük gerilemeyle 1,446.0 puan oldu. Endeks geçtiğimiz hafta verilerin küresel ekonomide yavaşlamanın derinleştiğine işaret etmesiyle yüzde 0.4 düşüş yaşamıştı. Buna rağmen endeksin yıl genelinmdeki yükselişi yüzde 16'yı bulurken, bu ayın başında Fed ve Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalarla 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. Dow Jones vadelileri ise 53 puan, yüzde 0.4, düşüşle 13,447 puan oldu.

Londra merkezli 7 Investment Management yatırım uzmanı Justin Urquhart Stewart, piyasaların "geçtiğimiz bir kaç hafta boyunca iyimserliklerini kaybettiği"ni belirtti. Stewart, Çin büyümesi, istihdam sıkıntısı ve siyasi engellerin, yatırımcılara kısa vadede kar yapıp, uzun vadeli yatırımlar için beklemeye geçmeleri için neden verdiğini sözlerine ekledi.