Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Halka arz edildiği ilk günden bu yana içinde bulunduğumuz çağın sosyal yaşamı üzerine olan etkisinden daha çok hızla düşen hisse fiyatlarıyla gündeme gelen Facebook, piyasalardaki bu düşüşüne henüz çare bulabilmiş gibi görünmüyor.

Facebook hisseleri, ABD'nin önemli finans dergilerinden Barron's tarafından değerinden fazla fiyatlandırıldığı ve 15 dolara kadar düşebileceği söylentisinin ardından son bir ayın en sert düşüşünü yaşadı.

Gün içerisinde yüzde 6.8'e kadar varan düşüşünü toparlayarak yüzde 3.9'a gerileten Facebook, New York saatiyle 09:40'da 21.96 dolardan işlem gördü. Mayıs ayında yapılan ilk halka arzdan bu yana Facebook hisseleri yüzde 40 değer kaybetmiş durumda.

Barron's dergisinde yer alan haberde görüşlerine yer verilen BTIG Research analisti Richard Greenfield, Facebook'un mobil telefon stratejisinin kendisini endişelendirdiğini söyledi. Barron's, şu anda hisselerini satamayan bazı çalışanların tam 234 milyon hisseyi 29 Ekim'den, 777 milyon hisseyi de 14 Kasım'dan itibaren satabilecek duruma gelmesiyle Facebook hisselerinin daha da düşebileceğini belirtti.