Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Fransa ve Almanya'nın bankacılık birliğinin zamanlaması konusunda görüş birliğine varamaması ve Çin'den gelen verilerin imalatçıların iyimserliğinde düşüş olduğunu göstermesi sonucu düştü.

Anglo American Plc yüzde 2.7 düşerek maden şirketleri endeksindeki en büyük düşüşü kaydetti. CGGVeritas, Fugro NV'nin sismik bölümünü 1.2 milyar euro karşılığında satın alacağı duyurusuyla yüzde 5.2 düştü. TNT Express NV, şirketin CEO'sunun istifa etmesiyle yüzde 2.6 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4'lük düşüşün ardından Londra saatiyle 16:30'da 274.7 puana geriledi ve 18 Eylül'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Gösterge endeksi, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'dan bu yana yüzde 17'lik bir ralli yapmış bulunuyor.

Peel Hunt LLP stratejisti Ian Wiliams, "Risk varlıkları için hafta sonu Euro Bölgesi'nden gelen haberler pek de iyi bir Pazartesi gününe işaret etmedi" diyerek, piyasaların artık netliğe, merkez bankalarından beklenenlerin bir çoğunun gerçekleştirilmesiyle artık ekonomik aktiviteye baktıklarını söyledi.

Alman Şansölye Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bankalar birliği konusunda "ne kadar erken olursa o kadar iyi" görüşüne katılmayarak, düzenlemenin önümüzdeki seneye sarkabileceği sinyalini verdi.