Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Meksika Merkez Bankası Başkanı Manuel Ramos Francia, Mexico City'de yapılan G-20 yetkililerinin, gelişmiş ülkelerdeki son parasal genişleme hamlelerinin, küresel ekonomik toparlanmaya zaman kazandıracağı ve hükümetlerin de büyümeyi desteklemek için daha fazla çaba göstermesi gerektiği konusunda anlaştığını söyledi.

Ramos Francia, Meksika'da 2 gün süren G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısının bitiminde konuştu.

Parasal genişleme ile zaman kazanılabileceğini, ancak risklerin hâlâ devam ettiğine dikkat çeken Ramos Francia, Avrupa'nın etkin bir biçimde iyileşebilmesi için, başka politikaların da gerektiğini söyledi.

G-20 toplantıları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin 6 Eylül'de bankanın, kurtarma başvurusu yapmış ülkelerin kısa vadeli tahvillerini satın alabileğini açıklamasının ardına denk geldi.

ABD Merkez Bankası Fed 13 Eylül'de 3. tur parasal genişleme programını açıklarken, Japonya Merkez Bankası da sürpriz bir kararla varlık alım programını genişletti.