Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Analistler, küresel çapta ekonomilerin desteklenmesi için parasal genişlemeye gidilmesi ile zayıflayan para birimleri karşısında varlığını korumak isteyen yatırımcının altına yöneleceği yönünde tahmin yürütüyor. Gümüş, platin ve paladayum değer kazandı.

Spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 11.58'de 1,764.60dolardan işlem gördü. Külçe altın haziranın sonundan beri yüzde 10.5 değer kazanarak haziran 2010'dan beri en en büyük üç aylık kazanca yöneldi. Sarı metal, 21 eylül tarihinde 29 şubattan beri en yüksek seviye olan 1,787.52 doları gördü. ETF'deki altın varlıkları dün 2,548.454 ton ile rekor kırarken bu yıl ise yüzde 8.1 artıda seyrediyor.

Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv'in, 13 eylül tarihinde ülke ekonomisini desteklemek adına üçüncü tur parasal genişlemeye gideceğini duyurması ile doların zayıflarken enflasyonun yükseleceğine dair endişeler arttı. Avrupa Merkez Bankası borçlu ülkelerin takvillerini satın alacağını duyururken Japon Merkez Bankası ise varlık alım fonununa 10 trilyon yen( 128 milyar dolar) ekledi. Çin ise ek altyapı harcamalarını onayladı.